Ponyclub, dressuur- en springlessen

Bij de PPSV worden verschillende lessen aangeboden:

Ponyclub Springen & Ponyrijvaardigheden

De lessen van de ponyclub zijn gericht op ruiters tussen de 10 en 16 jaar die beschikken over basisvaardigheid paardrijden. Graag nodigen wij jou uit om een keer te komen kijken naar de gevarieerde lessen die worden gegeven door onze bevlogen instructrices. In onze PC lessen wordt veel aandacht besteed aan het plezier in het rijden, de band tussen ruiter en pony en het gezellig clubgevoel onderling. Met regelmaat wordt in de les gedaan aan pony-voetbal, TREC oefeningen, Barrel-race, en vele andere pony-spelen. UIteraard wordt in elke les ook aandacht besteed aan een goede basis voor het berijden van de pony en worden voorafgaand aan dressuurwedstrijden proefjes geoefend.

Pony- en Paarden dressuur

Dressuurlessen voor pony's en paarden worden gegeven door Marga van Schaik (vrijdag) en Elsemiek van Schaverbeke (donderdag). De lessen vormen de basis voor de beginnende en gevorde wedstrijdruiter.

Paarden springles

Op dinsdagavond wordt voor de beginnende en ervaren springruiter een springles verzorgd. 
In het winterseizoen wordt om de week op het wedstrijd indoor oefenparcours gesprongen onder leiding van de instructeur. 


PPSV Lesuren
 
Ponyclub Pony's en PaardenPaarden

Dinsdag
 
Springles 
18.30-19.15
Springles I  
19.15-20.15
 

Donderdag
 
Rijvaardigheid 
18.30-19.15
Dressuur 
19.30-20.15 
 

Vrijdag
 
 Dressuur
19.00-19.45
Dressuur 
19.45-20.30

De lessen worden groepsgewijs gegeven met maximaal 6 personen (ponyclub 8). 
De lessen worden verzorgd gediplomeerde instructeurs en instructrices die zelf op hoog niveau actief zijn in de paardensport. Kandidaat-leden kunnen na overleg met het bestuur twee proeflesen rijden (graag mail naar secretariaat@ppsvdespreng.eu.)

Voor de snelle communicatie tussen leden en instructrices wordt gebruik gemaakt van een groeps Whatsapp. Wijzigingen en afzeggingen worden op deze manier gecommuniseerd.

De instructrice houdt een presentielijst bij en als blijkt dat meerdere leden afwezig zijn, kan met de lestijden geschoven worden.

ZOMERSTOP
Vanwege het gebruik van de accommodatie voor zomerkampen, een grote bron van inkomsten voor de Stichting, wordt in de zomer een lesstop van 6 weken ingelast.

WINTERSTOP
Rond de kerstdagen en oud- en nieuwjaar zijn er twee weken geen activiteiten.

OVERIG
Jaarlijks vallen een aantal lessen uit wanneer de manege voor evenementen gebruikt wordt. 
Dit is ingecalculeerd bij het bepalen van de contributie. 

Gemiddeld worden 42 lessen per jaar verzorgd.